Kollektivhuset Svärdet

 

 

Protokoll från årsmöte i kollektivhusföreningen Svärdet onsdagen den 14/3, 19.00 2007

Närvarande medlemmar: 25-30 st.

Kerstin Enochsson förklarar mötet öppnat och hälsar alla välkomna, särskilt de nya medlemmarna. Styrelsens ordförande Peter Lind och vice ordförande Rolf Örström är frånvarande. Anne Järvi föreslås bli mötesordförande. Susanna Mehmedi sekreterare. Förslagen godkänns av årsmötet. Gunnar Lundgren och Siv Blomqvist väljs till justerare.

Mötesordföranden tar upp frågan om ombudsröstning och undrar om det finns några skriftliga fullmakter. Det finns det inte.

Årsmötet godkänner dagordningen.

Verksamhetsberättelser godkänns.

Revisorerna berättar att kollektivhusföreningens vinst uppgår till knappt 17 000 kronor. De finner också föreningens räkenskaper i god ordning och ger styrelsen och övriga ansvarsfrihet.

Frågan om hyresgästföreningen i kollektivhusföreningen diskuterades. Medlemskapet innebär att kollektivhusföreningen kan ansöka om några tusen i bidrag av hyresgästföreningen centralt, om vi har en egen hyresgästförening. Rolf Öström är ordförande i vår. Diskussionen handlade om huruvida det var lönt att ha en hyresgästföreningen i Kollektivhusföreningen eftersom pappersjobbet är omfattande och medlen förhållandevis ringa. Den nya styrelsen för Kollektivhusföreningen får fundera vidare.

Anne Järvi går igenom verksamhetsplanen.

Elkostnaderna är som vanligt stora. Kristina Öijer föreslår att vi tittar över elabonnemanget och kanske elleverantör (som det är nu tror jag vi har Fortum och tillsvidareabonnemang). Terry Skehan föreslog också att vi riktar in oss på grön el, många höll med.

Föreningens pengar finns på ett postgirokonto som tydligen är ganska dyrt. Lazarus Kulaba föreslog att vi flyttar över pengarna till ett bankkonto som är billigare.

Håkan Paulsen ville veta varför föreningen inte har någon försäkring. Monica Hjort berättade om vår dyra meningslösa försäkring som styrelsen beslutade att säga upp för något år sedan. Han undrar också hur mycket av medlemsavgiften, som vi betalar via hyresavin, går till kollektivhusföreningen. Tanja Rinnan sa att Stockholmshem behåller något för administreringen, men visste inte hur mycket.

Årsmötet beslutar att höjning av medlemsavgiften inte är aktuell.

Val av 2007 års styrelse: se bilaga

Den nya valberedningen består av Håkan Paulsen, Anne Järvi och Gunnar Lundgren. VB bestämmer vem som är sammankallande.

Övriga ärenden, som anmälts till styrelsen på rätt sätt:

Hans Von Zeipel motionerar om stadgeändring. Han föreslår att stadgarna §12 begränsar antalet revisorer från 4 till 2 (en ordinarie samt en suppleant). Årsmötet diskuterar förslaget och röstar ner det. Årsmötet bifaller ett reviderat förslag där stadgarna ska ange att föreningen bör ha två ordinarie revisorer samt en suppleant.

Hans föreslår också att vi tar bort detaljreglering 12:2 i stadgarna (reglerar att revisorn måste bo i kollektivhuset). Förslaget godkändes.

Stadgeändring ska fattas vid två husmöten varav ett ska vara årsmöte.

Hans Von Zeipel motionerar om att årsmötet ska tillsätta en arbetsgrupp på fem personer, som ska "undersöka om vi i Svärdet kan göra något för att öka aktiviteten, framförallt genom att få fler intresserade att flytta in".

Årsmötet beslöt att tillstyrka förslaget:

Årsmötet beslöt att följande medlemmar ska ingå i gruppen: Kerstin Enochsson MB 9:4, Anne Järvi MB 13:3, Irina Zetterman MB 13:6, Mehradad Zibanjedad MB17:3, Hans von Zeipel MB 13: 4 sammankallande.

Kerstin Enochsson motionerar om att Styrelsen önskar att medlemmar i kollektivhusföreningen Svärdet organiserar kvälls- och nattvandring under våren på våningar –1 och –2.

Årsmötet beslöt att avslå förslaget

I stället Kerstin sätter upp anslag i entréerna. På detta ska stå att medlemmar självmant ska gå ner –1 och –2 när de misstänker att fest pågår. Grannar ska kontakta varandra.

Mötet avslutades.

På dagordning för årsmötet finns inte övriga frågor.

Ordf. gav ordet till några deltagare:
FHD kommer att med förvaltaren ta upp frågan om våra grönområden. Tex behöver fotbollslekar ske i inhängnade områden. Som det nu är används vändplanen vid Ringvägen. Bättre om barnen får möjlighet att vara inom området.

Tips till nya styrelsen: Bjud in Förvaltaren och trädgårdsansvarig i SH till husmöte.

Svar på frågan om bostadsrätter är inget ärende för kollektivhusföreningen.

En borättsförening finns vilande hos Länsstyrelsen enl Birgitta Lindgren, som var sekreterare (?) i den föreningen förra mandatperioden.

Önskemål finns att styrelsen håller öppna sammanträden. Detta kan ske genom att anslå kallelse med dagordning på anslagstavla i entré.

Nog är det underligt att inga anslag får vara kvar i MB 17?

 

Vid tangenterna § 1 – 10 Vid tangenterna § 11 - 12

Susanna Mehmedi Kerstin Enochsson

Justerare Justerare

Gunnar Lundgren och Siv Blomqvist

Tillbaka